"Een laagdrempelige organisatie met een gemoedelijke sfeer"

"Transfore is in staat om met een nuchtere kijk de complexe problematiek van onze doelgroep te benaderen, waardoor er een prettige en collegiale sfeer blijft bestaan. Het is een laagdrempelige organisatie met een gemoedelijke sfeer, waar ik de behandelingen en diagnostische onderzoeken kan doen waar ik voor ben opgeleid, bij een doelgroep die mij altijd al heeft geïntrigeerd.

Mijn agenda is aan het begin van een dag ingevuld met therapieën, overleg, een intake en/of psychodiagnostisch onderzoek. Een patiënt in crisis brengt af en toe onverwachte dynamiek in deze vooraf schijnbaar geordende werkdag. Dat zorgt voor interessante uitdagingen en maakt mijn werk zo afwisselend.

Patiënten komen soms zonder enige hulpvraag en motivatie bij ons binnen, ze zijn er soms enkel omdat het moet. Ik vind het een geweldige uitdaging dan tóch contact met hen op te bouwen en samen te werken naar het vergroten van probleembesef. De problematiek is vaak dusdanig complex dat je genoodzaakt bent buiten de gestructureerde kaders te denken. Dit houdt me scherp en zorgt voor voortdurende uitdaging. Wanneer het dan toch lukt om iemand op het juiste spoor in zijn of haar leven te krijgen, dan word ik daar erg blij van."